Liity partioon

Mitä partio on? Minkälainen harrastus partio on?

Tsekkaa täältä www.partio.fi/tule-mukaan ja www.partio.fi/tule-mukaan/mita-partio-on/.
Kannattaa myös katsoa Youtubesta partiovideot: Partio-fakta ja Partio on elämää ja seikkailua. Elävä kuva kertoo parhaiten.
Eräkamujen esittely on Eräkamut ry –välilehdellä.

Nuoret jäsenet

Partion toimintakausi on alkaa koulujen alkaessa syksyllä ja päättyy keväällä koulujen päättyessä. Ryhmät kokoontuvat viikottain ikäryhmittäin. Partion voi aloittaa samana syksynä kun aloittaa ensimmäisellä luokalla koulussa. Nuorin ikäkausi on nimeltään sudenpennut (7-10-vuotiaat). Vanhemmat ikäkaudet ovat seikkailijat (10-12-vuotiaat) ja tarpojat (12-15-vuotiaat). Näiden ikäkausien rinnalla toimii kuukausittain kokoontuva perhepartio, jossa vanhemmat osallistuvat toimintaan alle kouluikäisten lastensa kanssa.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita! Sudenpentuihin on monena vuonna ollut jonoa ja voimme ottaa uusia jäseniä vain sen verran kuin meillä on aikuisia johtajia. Etusijalla ovat nykyisten jäsenten sisarukset ja koulukaverit. Kaikki, joiden isä/äiti tulevat apulaisryhmänjohtajaksi, pääsevät myös mukaan.

Vanhempiin ikäkausiin mahtuu yleensä paremmin mukaan. Erityisen lämpimästi toivotamme tervetulleiksi nykyisten jäsenten kaverit. Näissäkin ikäkausissa isien ja äitien panos toiminnan tukemisessa tärkeää.

Partio on halpa harrastus. Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin 65 euroa/vuosi. Kausimaksu, joka kattaa kokoontumisien tarvikkeet ja retkien kulut, on noin 60 euroa/kausi eli syksy tai kevät. Lisäksi kesän leireistä kerätään erillinen osallistumismaksu. Eräkamuihin liittymismaksu on 25 euroa, se maksetaan vain kerran ja sillä kustannetaan huivi ja suoritettavat merkit koko partion ajalta.

Jos haluat syksyllä toimintakauden alkaessa jäseneksi, täytä seuraavan lomakkeen tiedot ja otamme yhteyttä sinuun toimintakauden alkaessa tai paikkojen vapautuessa. Linkki lomakkeeseen: http://goo.gl/forms/B1fYAjmFDF

Lisätiedot ja ilmoittatumiset syyskuun jälkeen suoraan jäsensihteeriltä: Pertti Lehtinen, pertti.lehtinen@live.fi

Aikuinen, olet tervetullut Eräkamuihin!

Eräkamut etsii lippukuntaan aikuisia vapaaehtoisia. Aloita meillä elämäsi harrastus tai jatka nuoruuden harrastustasi. Lähetä yhteydenottopyyntö osoitteeseen erakamut.kerava@gmail.com.

Partio tarjoaa vapaaehtoiselle aikuiselle hyvän mahdollisuuden osallistua nuorisotyöhön ja antaa itselle sopivan määrän aikaansa lasten ja nuorten hyväksi. Vapari, eli aikuinen vapaaehtoinen, auttaa partiossa omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan sellaisissa pienissä ja satunnaisissa tehtävissä, joissa partiolaiset tarvitsevat apua. Vapaaehtoistyössä palkkio tulee hyvästä mielestä ja uusista kokemuksista. Oletko sinä ajatellut tehdä vapaaehtoistyötä asuinalueesi lasten ja nuorten parissa? Mukaan tuleminen ei edellytä partion jäsenyyttä (mutta hoida tuolloin vapaa-ajanvakuutuksesi kuntoon).
Partio – Eräkamut - Kerava Wilderness buddies,
bum-bum, bum!
Eräkamut, Kerava, Fiiinland!
Vildmarks polare, finns inte kulare,
Hej, hej, hej!