Partiolippukunta Eräkamut ry

Missä on niin kiva meno, että hymy nousee korviin?
Missä pääsee kokeilemaan kaikkea maan ja taivaan välillä ja testaamaan osaamistaan?
Missä on hassuin ja kivoin porukka?
Eräkamuissa, partiolippukunnassa vailla vertaa!
Partio, Kerava ja Eräkamut – meillä vietetään merkityksellistä vapaa-aikaa.

Yleistietoa Eräkamuista

Lippukunnassa on jäseniä yhteensä noin 150. Jäsenet jakautuvat sudenpentulaumaan (7-9-vuotiaat), seikkailijajoukkueeseen (10-12-vuotiaat), tarpojavartioon (13-15-vuotiaat), samoajaporukkaan (15-17-vuotiaat) ja vaeltajavartioon (18-22-vuotiaat). Ryhmien ohjaajina toimii iso läjä nuoria ja toiminnalle tuiki tärkeitä aikuisia. Aikuisille järjestetään omia iltoja ja ryhmien johtajat sekä aikuiset vapaaehtoiset osallistuvat johtajaneuvoston kokouksiin. Eräkamujen perhepartio aloitettiin 2014. Perhepartioon kuuluvat alle seitsemänvuotiaat lapset huoltajiensa kanssa. Lippukunnan toimitilat ovat Savion aseman kupeessa, nuorisotalo Elzun yläkerrassa.

Lippukunnan taustayhteisöjä ovat Keravan seurakunta ja Keravan nuorisopalvelut. Toiminnan pääasiallinen rahoitus saadaan avustuksena seurakunnalta ja kausimaksuina jäsenistöltä. Toimitiloja vastaan tehdään vapaaehtoistyötä nuorisopalveluille. Perusretket ja toiminta sekä partiokurssit kuuluvat kausimaksuun, pitkiltä leireiltä ja isoista tapahtumista kerätään erillinen osallistumismaksu.

Eräkamut, kuten partioliike ylipäätään, on puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Eräkamut on avoin kaikkien uskontokuntien edustajille. Toimintamme on tunnuksetonta ja tavoitteena on kasvattaa jäsenet suvaitsevaisuuteen. Seurakunnan tapahtumiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Eräkamujen tarina

Eräkamut-lippukunta (EKa) on perustettu vuonna 1999 Keravalle.
Lippukunnan perustajilla (viralliset perustajat: Juuso Seppälä, Anna Jukarainen (nyk. Evilä) ja Outi Virtanen (nyk. Tuisku) sekä Tanja Lamminmäki), oli selkeä visio Eräkamujen toiminnasta: lippukunta panostaa peruspartioon pilke silmä kulmassa. Pelkästään lippukunnan nimikin kertoo olennaisimman toiminnan peruspilareista - eräilyä kamujen kanssa. Lippukunnan toimintaa kehitetään aktiivisesti vuosittain. Lippukunnanjohtajana ollaan enintään kaksi kautta (yht. neljä vuotta) kerrallaan.

Luonto on mahtava ympäristö järjestää erilaisia seikkailuja ja oppia uusia taitoja sekä toisten kanssa toimeen tulemista, tapahtumien organisointia ja johtamista. Yhteiskuntavastuutaan Eräkamut kantaa järjestämällä kaupungin tapahtumia ja viikoittaisen varhaisnuorten kerhon nuorisotalo Elzulle. Kamujen toiminta on tavoitteellista ja yleensä jonkun teeman ympärille rakennettuja. Lippukunta tekee säännöllisesti myös ulkomaanmatkoja. Tärkeää on myös se, että jäsenet ovat toisiaan kunnioittavia ystäviä keskenään, niin aikuiset kuin lapsetkin. Me ollaan perhe, joka on avoin kaikille.

Eräkamujen logo on aurinko, ystävien positiivinen piiri ja se kuvastaa myös sirkkelin terää kunnioittaen Keravan puusepänteollisuushistoriaa nykyaikaisessa ja eteenpäin kulkevassa hengessä. Huivin pääväri on yksi metsän pääväreistä , kanttinauhan sininen kuvaa vettä ja valkoinen lunta. Eräkamujen maskotti on Erkka Eräkamu, Etelä-Suomessa yleinen hirvi.

Eräkamut on iloinen ja reipas partiolippukunta! Tule mukaan kamuperheeseen!